Tweedehands auto-onderdelen: de moeite waard?

Of je nu schade hebt aan jouw auto of een onderdeel moet vervangen vanwege slijtage, er komt een moment dat je een keuze moet maken tussen een nieuw, tweedehands of gereviseerd auto onderdeel. Auto onderdelen tweedehands kopen is vaak voordeliger, maar is goedkoop duurkoop? Lees het artikel en kom erachter.

Verschillen nieuw, tweedehands of gereviseerd

Er zijn drie opties voor onderdelen. Je kunt op zoek gaan naar een nieuw onderdeel, een tweedehands onderdeel, maar wellicht zijn er zelfs gereviseerde onderdelen beschikbaar. De gebruikelijkste keuzes zijn nieuw en tweedehands, maar als je goede kwaliteit onderdelen zoekt is het slim om ook naar gereviseerde onderdelen te kijken. Dit zijn namelijk tweedehands onderdelen die weer naar (bijna) nieuwstaat zijn teruggebracht zodat ze nog een tweede leven kunnen hebben.

Voordelen tweedehands onderdelen

Tweedehands onderdelen zijn vaak het best verkrijgbaar en hebben een prijs waar gewoonweg niet mee te concurreren is. Tevens zijn het vaak originele onderdelen. Wanneer je bezig bent met een volledig authentiek restauratieproject kan het dus lonen om een oorspronkelijk onderdeel te gebruiken in tweedehands staat.

Voordelen nieuwe onderdelen

Wanneer je zeker wilt weten dan een onderdeel goed is dan kun je het beste voor een nieuw onderdeel gaan. Nieuwe onderdelen bevatten zelden fouten en hebben vanzelfsprekend geen last van slijtage. Met nieuwe onderdelen heb je dus de grootste kans dat het onderdeel lang mee gaat. Wanneer je een liefhebber bent en jouw auto in tiptop conditie wilt houden kun je door deze keuze het verschil maken.

Ferrari

Voordelen gereviseerde onderdelen

Gereviseerde onderdelen bieden je het beste van beide werelden. Je krijgt vaak een betere kwaliteit dan bij tweedehands onderdelen, maar betaalt hier vaak niet de hoofdprijs voor. Gereviseerde onderdelen zijn dus de gulden middenweg.

Conclusie

Als je op zoek bent naar onderdelen moet je een afweging maken op basis van prijs, kwaliteit en kijken naar de beschikbaarheid. Wil je topkwaliteit? Ga dan voor nieuw! Liever geld overhouden voor andere dingen of heb je een project dat origineel moet blijven? Kies dan voor tweedehands producten. Laatste tip: Mocht je zoeken naar een carrosseriedeel zoals een achterbumper kijk dan ook eens naar tweedehands, de kans is groter dat je dan direct de juiste kleur kan vinden.

Succes bij de zoektocht naar jouw onderdeel!