Waar je op moet letten bij het gebruiken van een fietsendrager

Waar je op moet letten bij het gebruiken van een fietsendrager

Een fietsendrager op het dak van je auto is handig voor het vervoeren van fietsen, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. Een goede fietsendrager koop je bijvoorbeeld bij Yakima.nl. Wel zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het gebruiken van een fietsendrager.

Lees de instructies goed door

Wees eens eerlijk: hoe vaak lees jij de gebruikshandleiding, voordat je een nieuw product voor het eerst gebruikt? Veel mensen lezen het niet, en komen er gelukkig ook nog eens mee weg! Als je een fietsendrager aan je auto bevestigt, is het uiterst belangrijk om vooraf alle instructies volledig te lezen. Ze zullen je helpen om de klus sneller, gemakkelijker en veiliger te klaren. Vergeet niet dat jouw auto veel meer waard is dan de fietsendrager op je dag die je net hebt gekocht, dus beschadig je auto niet door de instructies van de fietsendrager niet te lezen!

Let op het gewicht en de hoogte

De gebruikershandleiding van je auto bevat een hoofdstuk over het maximale gewicht dat op het dak kan worden gedragen. Kijk ook naar de hoogte wanneer je een fiets op je dak plaatst. Het zou vervelend zijn als je een parkeergarage inrijdt en je fiets tegen het dak aankomt en je auto beschadigt.

Let op de maximumsnelheid

Sommige accessoires, zoals dakkoffers, worden geleverd met een maximumsnelheidswaarschuwing die niet mag worden overschreden. De aerodynamische weerstand neemt toe naarmate je snelheid hoger wordt. Vervolgens wordt er te veel kracht op de dakkoffer of fietsendrager uitgeoefend.

Vergeet de veiligheidssloten niet

De meeste dakaccessoires hebben een veiligheidsslot. Onderschat het belang hiervan niet! Vooral als je fietsen of kajaks vervoert die duizenden euro waard kunnen zijn. Het kan een goed idee zijn om de sleutels aan de sleutelhanger van je auto te hangen.