Hoe werkt een aansprakelijkheidsverzekering?

Heb jij per ongeluk een kan met water omver geslagen waardoor het is beland op jou computer? Geen nood! Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er hiervoor. Bij aansprakelijkheidsverzekering.com ben je terecht voor zo een verzekering. Het is een verzekering die schade vergoedt die je aan anderen en materielen toebrengt. De schade wordt dan betaald door de verzekeraar. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het is wel raadzaam om het te hebben. Het kan dienen als alleenstaande dekking of een gezinsdekking.

Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor paticulieren ben je verzekerd tegen schade die je zonder bedoeling hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld de schade die je veroorzaakt aan spullen of personen. Met zo een verzekering ben je dus verzekerd tegen:
− Schade aan personen: letsels en aantasting
− Schade aan zaken: beschadiging, vernietiging of vermissing

Het is daarom belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, want bij opgelopen schade aan derden ben jij verplicht de kosten te betalen. Ben jij niet verzekerd? Dan zal je de kosten uit je eigen zak moeten betalen. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Ben jij volgens de wet de veroorzaker van de schade? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Zij zullen dan de schade voor jou dekken. Deze verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt verricht, maar ook de schade die jou gezinsleden hebben veroorzaakt. 

Schade verricht door een motorvoertuig wordt bij deze verzekering niet gedekt! Je zal een andere verzekering moeten afsluiten.

Conclusie

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dus de noodzakelijke financiele bescherming bij onvoorziene ongelukken. Een schadeclaim kan in de meeste gevallen hoog oplopen en daarom is het van belang om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Laatste tip: vergelijk verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen voor je er een afsluit!